Pentru că mi-a plăcut foarte mult Mass Effect sunt foarte nerăbdător să apară continuarea. Dar mai intâi să vorbesc un pic despre el.

In primul rând, cel mai interesant aspect, din punctul meu de vedere, îl reprezintă libertatea în joc. Și anume, tu alegi în timpul jocului ce anume vrei să faci, pe cine vrei să ajuți, despre ce vrei să vorbești cu o anumită persoană etc. Ajungi la un moment dat când trebuie să alegi cine moare și cine trăiește. La asta mai adăugăm și o poveste destul de interesantă și vorbim deja de un joc mai special. Din punct de vedere grafic, jocul nu a dezamăgit în momentul lansării (2008 pe PC, 2007 pe XBOX 360) iar sunetul te introduce în atmosfera foarte bine.

Sunt și ceva probleme însă. În primul rând, deși jocul prezintă și niște elemente tip RPG, modul de luptă este destul de slab. Totodata însă, deși inteligența artificială a inamicilor este slabă, jocul continuă să fie o plăcere – asta doar dacă nu alegi să-l joci ca pe un FPS.

Ocazional se mai poate întâmpla ca jocul să se blocheze într-un mod foarte stupid: mergând cu liftul, ușile nu se mai deschid iar tu nu mai poți face nimic. Iar aici mai intervine încă un element care nu îmi place. Nu poți salva jocul oricând vrei. Este totuși destul de bine împânzit de autosave-uri.

Per total însă este un joc foarte bun. O atmosferă sci-fi frumoasă, sunet bine ales, grafică bună bazată pe motorul Unreal. Cele câteva probleme nu cred că sunt suficiente pentru a te determina să nu termini jocul. Mai mult, un astfel de joc merită toți banii pentru că, spre deosebire de alte jocuri de acest gen unde cumperi, joci, termini și gata, Mass Effect se mândrește cu posibilitățile multiple de a-l rejuca. Poti să iei jocul de la capăt având o alta dificultate, jucând cu o altă rasă sau chiar alegând altă cale (bună sau rea).

Acestea fiind spuse, cred eu că sunt destule motive să aștept cu nerăbdare continuare, în special că se spune ca modul de luptă și inteligența artificială a fost îmbunătățită.

Pentru final, două screenshot-uri din Mass Effect 2: wallpaper1, wallpaper2.