La inceput Google Wave a incercat sa revolutioneze comunicarea si intr-un fel a facut-o, dar fara prea mare succes si utilizatori. Ideea era simpla: e-mail +messenger+editare de documente ”live” de catre mai multi utilizatori=love.  Pe langa toate astea exista file sharing, aplicatie GMaps, aplicatie pentru poll-uri si google search.

Editarea documentelor, calendarelor, task tracking-urilor, foile de discutii si meeting erau editate online si puteau fi vizualizate live de ceilalti participanti la ”wave”.

Oficialii Google nu mai vor sa continue proiectul deoarece nu exista atat de multi utilizatori pe cat si-ar fi dorit ei. Proiectul Wave va fi activ pana la sfarsitul anului, iar tehnologia actuala (care este open source) se va implementa in viitoarele servicii google ca Google Docs, Google Buzz, Gmail.

Google Wave avea potential insa potentialii utilizatori au avut alta parere, au preferat sa ramana la aplicatiile clasice de messenger, e-mail si Google Docs sau Microsoft Office.

Acum ne intrebam: daca Google implementa mai multe servicii in interfata Wave? Ca de exemplu RSS Feed-uri, sau mai multe conturi de IM, poate chiar Google Docs.

Noi, echipa RGStuff, dorim sa nu fie anulat proiectul pentru ca il utilizam zilnic in munca noastra si ne face organizarea mai usoara. Daca si voi il utilizati spuneti cum va ajutat Google Wave in munca voastra.