Amazon isi deschide un nou serviciu numit Cloud Player ce iti propune sa iti iei toata muzica cu tine, oriunde te-ai duce, pe orice device.

Bineinteles, este o fraza destul de buna scoasa de baietii de la marketing, dar realitatea este alta. Proiectul a pornit de la faptul ca o piata foarte mare de consumatori cumpara muzica in format digital si apoi ar trebui sa le transmita pe toate device-urile pe care le detin: smartphone, iPod, tableta, mp3, laptop.

Amazon s-a gandit ca poate sa foloseasca solutia de stocare proprie, Amazon Cloud Drive, in combinatie cu Amazon Cloud Player (care este un player online ce functioneaza deocamdata pe PC, Mac si pe telefoanele si tabletele cu Android) si albumele pe care le veti cumpara, desigur, de pe Amazon si sa ofere posibilitatea iubitorilor de muzica sa aiba acelasi playlist, fie ca sunt acasa, in vacanta, la munca sau in oras.

Spatiul de stocare standard pe care il primiti la inceput este de 5GB, dar care se poate extinde la 20GB cumparand un album de doar 1$ de pe Amazon si pe care il puteti umple inclusiv cu poze, documente si video.

Un proiect asemanator am vazut pe AudioBox, care are spatiu de stocare de doar 1GB, dar care are integrat retelele sociale si, in plus fata de Amazon, are si aplicatie pentru iPhone.

Mai jos aveti un demo al aplicatiei Amazon Cloud Player pe Android: