Cei de la Amazon au introdus un nou format, care isi are radacinile adanc infipte in conceptele
ce incearca sa defineasca Web-ul actual.

Mai precis, Kindle Format 8 ce va inlocui in scurt timp vechiul Mobi ( in acest moment Mobi7 ), promite o integrare perfecta cu HTML5 si CSS3, aceasta pe langa multe alte aspecte. Dintre acestea putem mentiona: layout-uri fixe, tabele imbricate (nested tables), fonturi incorporate (embedded fonts ), liste ordonate, animatii, Scalable Vector Graphics dar si rezolutii mai mari. Insa, desi majoritatea tag-urilor de HTML5 sunt suportate inca nu au fost anuntat nimic in privinta celor de audio si video.

Accentul in prezentarea celor de la Amazon cade in special pe sporirea gradului de interactivitate dintre cititor si carte. Astfel scopul lor este de a deschide noi orizonturi in ceea ce priveste crearea de ebook-uri, ce ar urma sa ofere o experienta nemaiintalnita. Printre exemplele folosite se regasesc benzi desenate, romane grafice, carti tehnice sau carti de bucate, toate urmand sa profite din plin de noile facilitati.

Pe langa toate acestea, au fost anuntate noi imbunatatiri aduse sistemului Kindle Publisher, ce au in vedere inlesnirea accesului la selectia mare de feature-uri KF8. De asemenea a fost adusa in discutie iminenta lansare a Kindle Previewer 2, care va da ocazia editorilor sa isi inspecteze cartile redate in noul format.

Kindle Format 8 va fi lansat odata cu Kindle Fire urmand sa fie portat pe toate aplicatiile si produsele companiei.

Sursa: Amazon