In ciuda isteriei generale de aseara si azi dimineata cand tot web-ul tipa ca Amazon Europa a fost blocat de hackeri, reprezentatii firmei americane au declarat pentru Reuters ca problema a fost una de natura tehnica la serverele lor. Ieri dupa amiaza siteurile Amazon Anglia, Germania, Franta si Spania nu au functionat mai bine de jumatate de ora. Creditati ca fiind vinovatii pentru aceasta de catre o mare parte a blogurilor si site-urilor de stiri au fost Anonymous.

Anonymous sunt un grup mare si dispersat de activisti din toata lumea care ocazional se unesc pentru anumite cauze comune. Sustinatori ai Wikileaks, grupul a declansat in ultimele zile atacuri digitale asupra Mastercard, Visa dar si Amazon acestia fiind primii care au inchis hosting-ul pentru Wikileaks dupa diverse interventii ale guvernului american.

Anonymous au anuntat ca au intrerupt atacurile digitale si ca se concentreaza pe raspandirea informatiilor de pe Wikileaks, iar Amazon precum spuneam anterior, ca problema a fost una de natura tehnica.