Apple a lansat in 2007 iPhone-ul si de atunci valoarea lor la bursa a explodat, trimestru de trimestru inregistrand cresteri enorme urmarind de altfel profiturile incredibile scoase de Apple in ultimii ani.

Unii analisti de pe Wall Stree in schimb considera ca aceasta perioada de efervescenta si succes Apple este foarte aproape de sfarsit. Ultimele 6 luni actiunile Apple au variat considerabil odata cu anunturile care apareau in fiecare zi. Sa nu uitam ca aceasta este perioada cand Apple a lansat iPad 2, cand tot ei au devenit cea mai valoroasa firma din lume si cand Steve Jobs a anuntat pentru a nu stiu cata oara ca isi va lua liber datorita problemelor sale grave de sanatate.

Nesiguranta creata astfel in piata se reflecta asupra actiunilor Apple. Iar analistii considera ca increderea intr-un viitor succes la fel de mare ca cel prezent este foarte scazuta. Pe scurt, datorita competitiei acerbe de pe piata mobila ( includem tabletele aici ), a sanatatii precare a lui Steve combinata cu lipsa de incredere ca Apple mai poate inova pe aceasi scala  fac ca viitorul sa para destul de sumbru pentru compania din Coupertino.

Desigur acestea sunt doar niste predictii. Apple este clar de alta parere si isi fac si sediu nou pe masura asteptarilor. In plus nu stim prea bine cum se defineste un viitor sumbru pentru o firma care a fost evaluata la 300 de miliarde de dolari si pe care toti competitorii se chinuie cu disperare sa o prinda din urma de ultimii 4 ani – si nu reusesc.