Ieri dimineata Huawei a lansat o noua tableta de 7 inchi. Inafara de propriile ei caracteristici hardware care sunt relativ impresionante ce ne-a atras tuturor atentia cu adevarat este versiunea de Android cu care vine: Honeycomb 3.2 .

Considerand ca 3.1 a fost lansat abia acum cateva saptamani – si nici macar nu a ajuns pe majoritatea aparatelor pe care ar trebui – acesta este un update neasteptat si cu un timing un pic ciudat dar de inteles.

Honeycomb 3.2 nu difera foarte mult de versiunea sa precedenta. Principalele schimbari cu care vine sunt faptul ca acest Android vine cu suport special pentru tablete de 7 inchi cum este si MediaPad-ul de la Huawei. Altceva cu adevarat interesant este faptul ca noua versiune suporta si procesoarele Qualcomm inafara de cele Tegra 2 aflate acum in Xoom si Samsung Galaxy tab 10.1 .

De asemenea inseamna ca actualele tablete ruland pe procesoare Qualcomm precum HTC Flyer vor putea primi actualizarea.

Inafara de noutatile mentionate aceasta versiune va aduce cu sine si imbunatatiri in viteza de raspuns si stabilitate si update-uri la aplicatiile native precum : Movie Studio, Movies, Music etc.

Ca lansare am aflat ca totul se va desfasura in saptamanile urmatoare, Motorola Xoom fiind primele tablete care vor primi Honeycomb 3.2