Anonymous sunt o masa de oameni, caci nu pot fi definiti ca o grupare, raspandita in toata lumea lucrand mai mult sau mai putin independent unii de ceilalti. Au devenit cunoscuti pentru protestele lor impotriva bisericii scientologice, si a activitatii lor in blocarea unor site-uri precum PayPal.

Anonymous nu au nici o doctrina si nici un interes politic; conform afirmatiilor lor des repetate lupta numai pentru libertate.

Acum ceva vreme Sony a dat in judecata un oarecare George Hotz cunoscut pe internet ca GeoHot. El este responsabil de hack-urile folosite pentru a sparge multe sisteme precum cele de jailbreak de iPhone sau in cazul acesta de jailbreak pentru PS3. Sony au avut o atitudine foarte ofensiva fata de el si fata de hackeri in general ceea ce a atras multe promisiuni de razbunare impotriva companiei japoneze inclusiv din partea Anonymous.

Cateva saptamani mai tarziu intreaga retea Sony Playstation Network a fost sparta si conturile a milioane de utilizatori au fost furate. Desi la acel moment Anonymous au declarat ca nu se afla in vreun fel in spatele atacului, multe priviri si suspiciuni s-au indreptat asupra lor in special datorita unui fisier ramas pe serverele Sony cu semnatura ” We are legion” moto al celor de la Anonymous.

Ca urmare saptamana trecuta politia spaniola a arestat 3 persoane considerate ca fiind membri cu influenta in aceasta miscare. Pentru razbunare Anonymous au lansat ieri un atac de tip DDoS asupra site-ul poltiei spaniole care nu a mai functionat mai bine de o ora.

Pe blogul grupului, Anonymous si-au asumat responsabilitatea asupra acestui atac si au amenintat politia spaniola cu viitoare astfel de incidente daca libertatile lor nu le sunt respectate. Desi post-ul e clar, politia spaniola nu i-a declarat pe ei ca fiind vinovatii preferand sa afirme ca orice site poate pati asa ceva cand destui oameni incearca sa-l acceseze.

Se pare ca asistam la un nou tip de lupta si la noi forme de protest in aceasta lume noua pe care ne-o facem zi de zi.