logo Apple

S-ar putea sa nu stiti asta dar Apple si Samsung sunt doua firme extrem de apropiate. Majoritatea componentelor din iPhone-uri si iPad-uri provin de la Samsung care scoate miliarde de dolari pe an din succesul celor de la Apple.

Si ca oricare doua firme care se respecta si care  au nevoia una de celalalta se dau in judecata constant. Cel mai recent Apple a dat in judecata Samsung si cere retragerea de pe piata a majoritatii produselor touchscreen care, afirma ei, copiaza iPhone-ul.

Pentru a se dinstanta un pic Apple au inceput teste cu TSMC, cea mai mare firma de productie de procesoare, pentru a vedea daca noile lor chip-uri denumite informal A6 vor fi create de aceasta firma taiwaneza. Daca ei vor reusi sa produca chip-urile in numar foarte mare si cu cat mai putine modele defecte Samsung s-ar putea sa piarda un partner important, ei fiind creatorii procesoarelor Apple pana acum.

Dar analistii afirma ca si in aceste conditii Apple si Samsung vor ramane foarte apropiate intrucat Samsung este adanc implicat in intreg procesul de productie si chiar detine drepturi intelectuale asupra unor tehnologii folosite.