Din punct de vedere al designului iPhone 4S este identic si iPhone 4,  modificarile fiind aduse numai la capitolul hardware dupa cum urmeaza:

  • Procesor si grafica: procesorul dual core A5 din iPad 2 este acum si in noul iPhone 4S, la fel si procesorul grafic dual core care va imbunatati considerabil jocurile. Apple zice ca va fi de 2 ori mai rapid in aplicatiile obisnuite si de 7x mai rapid in jocuri..vom vedea.
  • Camera de 8 Megapixeli: pe langa pixelii in plus, noua camera are un senzor CMOS care capteaza cu 70% mai multa lumina decat senzorul din iPhone 4, iar lentilele au fost remodelate din 5 elemente.  Cu noile modificari vom putea filma la 1080p si vom avea parte si de stabilizator de imagine datorita giroscopului.
  • Download mai rapid: Cel putin in teorie. iPhone 4 putea sa descarce date cu pana la 7.3 Mb/s, iar iPhone 4S poate de 2 ori mai mult, 14,4 Mb/s.
  • Antena a fost repozitionata: Dupa lansarea iPhone 4 toata lumea a descoperit problema lipsei semnalului (cu 4 liniute mai putin) cand tineai telefonul normal in mana. Acum problema se pare ca s-a rezolvat.

             Contrar a ceea ce credeti, chiar daca iPhone 4S foloseste un procesor dual core, el nu va avea nici un impact asupra bateriei. Din potriva, Apple sustine ca vom putea vorbi 8 ore in reteaua 3G, cu o ora mai mult decat iPhone 4.

  • Din punct de vedere software, pe iPhone 4S apare Siri, “the smart assistant”, cum ii zic cei de la Apple, care este de fapt recunoastere vocala (in Beta, cu suport pentru Engleza, Germana si Franceza) implementata in aplicatii precum iPod, mesaje, calendar, iWork, reminder, vreme,  Wikipedia ,Wolfram Alpha. Chiar mai mult de atat, Apple sustine ca majoritatea telefoanelor mobile recunosc numai cuvinte, Siri recunoste propozitii intregi si poate face operatii mai complexe de genul: “Muta sedinda de la ora 3 cu Gigle la ora 6” sau “Adauga un reminder care sa imi aminteasca cand ajung acasa sa iau cadoul  pentru Daniela” , “Va ploua astazi?”, “Vreau un restaurant chinezesc in zina unirii” sau “Citeste-mi ultimul mesaj de la Gigel”. Siri va deschide aplicatii si va executa aceste operatii in locul nostru…cu succes cica.
  • Modele si pret : Modelul de 16GB va fi $199, 32GB la $299 si 64GB la $399, toate la abonament.
             Totodata Apple lanseaza si un iPhone 4 mai ieftin de 8 GB ce va costa $99 la abonament.