logo Apple

Lume, lume ! Pregatiti-va pentru distractie .. in tribunal. Apple tocmai a primit patentul pentru o mare parte din tehnologia din  primul iPhone.

Ce inseamna asta ? Inseama ca totul de la sistemul touchscreen multitouch capacitiv, pana la gesturile pe care le folosesti sa muti chestii pe ecran, Apple acum are dreptul sa-ti ceara bani.

Revenind inapoi pe Pamant, noile patente Apple sunt echivalentul unei bombe nucleare in procesul cu Samsung, dar acelasi arsenal poate fi folosit acum si impotriva HTC, Motorola, Research in Motion (Baietii cu Blackberry-ul) sau Nokia toti urmand paradigma Apple de design si functionalitate.

Android este urmatoarea tinta evidenta, iar Apple este acuma teoretic justificat prin lege sa ceara discontinuarea interfetei OS-ului Google. Acest lucru este destul de putin probabil, in mod sigur insa,  Apple va licentia unele din aceste patente pentru a-si mari stocul bancar care este oricum astronomic.

Cum vor reactiona restul firmelor si care vor fi urmarile reale ale acestui moment vom vedea abia in lunile urmatoare, cand fara nici un dubiu majoritatea jucatorilor din piata de mobile vor ajunge prin tribunale.