ATENTIE! Acest articol contine dezvaluiri si concluzii legate de finalul jocului Assassin’s Creed Brotherhood, cat si despre DLC-ul sau, Da Vinci Disappearance. NU citi randurile ce urmeaza daca, inca, nu ati finalizat jocul cat si DLC-ul acestuia, deoarece va poate strica cursul normal al actiunii si povestii jocului.

Assassin’s Creed ne-a obisnuit cu finalurile in coada de peste, iar in acelasi timp, neasteptate si incredibil de pline de inteles, in fiecare fir al povestiii, fie ca este 1191 (Altair), 1570(Ezio) sau 2012 (Desmond). Cand a fost lansat DLC-ul Da Vinci Disappearance ni s-a spus ca vor mai fi misiuni in single player, dar nu ne asteptam sa continue povestea intr-un mod atat de bun si sa se incheie chiar mai spectaculos. Asa ca iata cum se leaga cele 2 finaluri si care sunt indiciile care duc la urmatorul joc Assassin’s Creed:

Inca o data, v-am avertizat, terminati jocul si DLC-ul, iar apoi reveniti pe site pentru a citi concluziile!

Finalul Assassin’s Creed Brotherhood a fost, intr-un fel, momentul de care avem nevoie, dupa 3 jocuri Assassi’s Creed. Am aflat, in sfarsit, ca The Apple of Eden se afla sub Coloseum, iar povestea contiuna in 2012 cand Desmond Miles pleaca spre faimosul monument istoric pentru a lua Marul inaintea templierilor. Toate bune si frumoase, pana cand atinge Marul, iar creatorii acestuia, il obliga pe Desmond sa faca un sacrificiu si o omoara pe Lucy, dupa care intra si el in coma. The End.


Ne-a lasat in ceata, ca de obicei. Ceea ce ne ofera un indiciu foarte clar: va exista o continuare, fie ca ne uitam la finalul acesta, fie ca la finalul din Assassin’s Creed 2, cand ni se spune ca exista mai multe temple ce trebuie sa fie descoprite pentru ca lumea sa fie salvata.

Acum jucand Da Vinci Disappearance, aflam de la William,seful Asasinilor moderni, ca Desmond Miles se zbate intre viata si moarte, incercand sa acceseze ultimele memorii a lui Ezio ce contin o harta, a unui templu, ascunsa in 5 picturi ale lui Leonardo Da Vinci.

Cand Ezio si Da VInci ajung in templu, observa aceeasi arhitectura ca in finalul AC2, dar care acum transpune anumite numere si litere pe pereti. Daca aveti activata in joc subtitrarea, veti observa ca Da Vinci citeste de pe perete 43 39 1975 27 42 W si ca (daca nu v-ati dat seama) acelea sunt coordonate latitudinale si longitudinale!!

Deci, in secunda 2, am intrat pe Gmaps, am introdus coordinatele si iata rezultatul (click pe poza pentru a mari):

Coordonatele ne duc fix intr-o gaura/pestera din mijlocul unei paduri. Cifrele ne duc in SUA, provincia New York intr-o zona numita Turin (vezi poza a 2-a).

Aceasta zona, numita Turin, are si ea rezonanta in Assassin’s Creed 2 cand se face referire la Shroud of Turin (Giulgiul din Torino) care este, de fapt, una dintre Pieces of Eden si pe care se spune ca ar fi imprimat trupul lui Iisus, dupa ce a parasit corpul fizic si s-a ridicat la cer. (Stim ca Torino este in Italia, dar indiciile nu pot fi chiar atat de evidente,iar acolo ne duc coordonatele din joc).

In plus, daca e sa ne legam de cateva evenimente deosebit de importante din istoria SUA, aflam ca pe langa aceasta regiune, numita Turin, s-a dat Batalia de la Saratoga (cititi pe Wikipedia mai multe detalii), care a fost un pas mare inainte pentru Razboiul de Independenta. Si sa ne aduceam aminte de Assassin’s Creed 2, in care se afla un tablou cu George Washinton, el fiind Templier,si care tinea in mana The Apple of Eden.

Concluzia: Assassin’s Creed 3 va avea loc in SUA sau acesta va fi continutul unui nou DLC?