Deoarece deja am 4 device-uri in casa care necesita o conexiune la internet si urmeaza sa-l iau pe al 5-lea ( netbook ) m-am decis ca in sfarsit e cazul sa iau un router; desigur wireless ca doar totul are wifi. Iar daca nu, se poate rezolva ca aici. Nefiind prea sigur pe mine la acest domeniu, si fiind destul de stresat de conexiunea mea PPPoE ( RDS Fiberlink, prietenii stiu de ce) am cerut sfatul mai multor persoane si am ramas la acest Asus WL-520GC. De la toata lumea am auzit chestii de bine, suporta PPPoE fara nici o problema, cu semnalul sta bine pentru un apartament ( chiar ajunge pana in holul blocului), setarea se face foarte usor cu conditia sa ignori ce-ti recomanda ei, iar pretul este unul chiar decent. Fara sa vreau sa fac mare reclama am fost surprins de faptul ca am primit si o sticla de vin de la emag.

Pentru cei care sunt la fel de necunoscatori ca si mine in ale routerelor si a retelisticii serioase sunt cativa pasi simpli de urmat:

1) Desfaceti cutia, ignorati manualul de instructiuni, bagati cablul de LAN in calculator, si conectati cablul prin care “vine netu” la WAN in router. A si bagati-l in priza.

1,5) Daca aveti un router Asus cu EZSetup nu va obositi. Am intrebat mai multe persoane si nimanui nu a mers treaba cu EZSetup, deci nu va faceti nervi si nu pierdeti vremea degeaba. Dureaza mai putin sa setezi lucrurile manual.

2) Dati foc manualului tehnic daca cumva e de la Asus, spargeti CD-ul cu care a venit si deschideti browser-ul de internet.

3) La router-ul asta, si in general la mai toate ( dar se poate sa difere) ip-ul lui este : 192.168.1.1 . Scrieti acest ip in bara de adresa. Cand vi se cere username-ul si parola, setat standard pentru amandoua este “admin” .

4) Urmati pasii directi si simpli de setare pe care o sa-i vedeti. Pentru setari mai speciale, precum securitate/parola de Wifi da-ti in stanga la domeniul care va intereseaza.

Ce mai vroiam sa mentionez este ca pentru un newbie/noob/nap ca mine in domeniul retelisticii m-a ajutat enorm faptul ca dupa, nu a trebuit sa reconfigurez porturile pe care le folosesc anumite programe sau alte asemenea. Totul a mers direct, usor si bine ..dupa ce am ignorat complet treaba cu EZSetup.