Battlefield 3 va fi lansat oficial pe PC, Xbox 360 si PS3 pe 25 octombrie 2011. EA ne pune la dispozitie si un beta care va incepe din septembrie, iar pentru a avea acces la el trebuie sa fii cumparat Editia limitata Medal of Honor care s-a lansat anul trecut.

Primul clip ne arata motorul grafic Frostbite 2 in actiune. Urmariti cat de legate si naturale sunt trecerile de la statul normal in picioare la crouch, iar apoi in prone. Cinematic-urile arata excelent, iar mediul inconjurator este cat se poate de distructiv, dar si distractiv. Bineinteles, acest nivel de detalii si randare se va gaso numai pe un PC high-end. Pe consolele Xbox , PS3 si pe un PC mai slabut se va vedea mult mai prost.

Al doilea clip de la E3 ne arata gameplay-ul efectiv din Battlefield 3, in care se duce lupta intre U.S. Marine Corps si Russian Spetsnaz in centrul Parisului. Avem posibilitate de a controla tacul si de a face distrugeri masive, vedem un atac melee mai “cinematic” decat la Call of Duty, iar obiectele din jur se destrama pe masura ce jucam, asa ca la sfarsit harta poate arata cu totul diferit.