Acum cateva zile, cei de la Steam au inchis forumul pe motiv de lucrari de mentenanta. Au existat voci care vorbeau despre o bresa in securitate.

Acum, Valve ne-a anuntat ca e posibil ca cineva sa fi furat baza de date cu utilizatorii Steam si sa fi luat informatii precum: username, email, cardul de credit si parola encriptata desi nimic nu este confirmat inca.

Este acesta o alta problema precum Sony PlayStation Network?

Da si nu. Probleme de securitate au existat in ambele situatii insa modul de tratare si de reactie este complet diferit. Co-fondatorul Valve, Gabe Newell, a iesit in fata si a spus clar: uite ce s-a intamplat, uite ce avem de gand sa facem si/sau recomandam sa faceti.

De exemplu, toti utilizatorii care au cont pe forum vor fi obligati sa isi schimbe parolele. Utilizatorii de Steam nu au aceasta obligatie, insa Gabe a recomandat o schimbare de parole si in cazul acestor conturi.

Toata lumea a fost sfatuita sa isi monitorizeze activitatea bancar indeaproape in urmatoarele zile.

Cat de proaste sunt vestile pentru un utilizator Steam?

Nu sunt neaparat foarte proaste. In primul rand, parolele nu erau salvate “negru pe alb” ca oricine sa le poata citi asa cum s-a intamplat in alte situatii la alte companii.

Avand parolele encriptate reduce sansele ca hackerii chiar sa poata folosi parolele. Mai mult, ele erau hashed AND salted ceea ce inseamna ca inclusiv parolele slabe sunt destul de bine protejate.

Pana acum nu au fost raportate fraude ale cartilor de credit si/sau conturilor bancare ca urmare a acestei spargeri.

Va tinem la curent cu noi informatii cand acestea apar.

Sursa: Steam