Best Distribution (cunoscuti ca GameShop.ro) liderii de piata in materie de jocuri cu o cota de piata de aproximativ 65% in Romania au inregistrat pierderi mari pe anul 2011 si spun ca si anul 2012 va fi la fel. Motivele le stim cu totii: criza economica, salarii mici, preturi mari, pirateria e in floare. Si-au inchis chiar magazinul retail, Concept Store, la mai putin de un an de la lansare (pentru ca, zic ei, unele magazine s-au simtit amenintate si au trebuit sa renunte la el)

Lasand vanzarile deoparte, Best Distribution vor sa lanseze la sfarsitul anului 2012/inceputul lui 2013 un magazin digital/platforma de download a jocurilor pe care le achizitionezi de la ei din magazin sau a retailerilor afiliati (Altex, Emag, Flanco) astfel clientii pot renunta sa faca un drum pana la magazin.

Best Distribution are o practica foarte buna care, din pacate, nu este sustinuta de legile bolnave ale statului roman. Si anume aceea de a cumpara licenta (cd key-ul) jocului de la developer, iar cd-ul si carcasa (tradusa in romana) sunt printate de ei, reducand astfel pretul cu aproximativ 50 Lei fata de produsul intreg, original (in engleza) adus in Romania si vandut.

Insa cateodata developerii/publisher-ul nu vrea ca formatul original al jocului sa fie modificat de nimeni, deci Best Distribution il cumpata ca atare (in engleza, la pret standard) si il vinde il Romania, lucru care nu este in conformitate cu legea din romania care spune ca orice produs pe CD/DVD trebuie tradus in limba Romana, astfel raman preturile destul de mari pe care le vedeti in magazine.

Tot ce am vrut, de fapt sa spun in paragrafele de mai sus, este ca jocurile in format digital vandute de ei ar trebui sa fie ceva mai ieftine, zic eu, pentru ca elimina costurile de retail. Cu preturi ceva mai mici,  probabil mai multi oameni vor cumpara jocuri originale si poate, cine stie, scade pirateria cu macar 1% in Romania.