Câți dintre voi ați intrat pe Bing, ați dat maps, ați dat use beta version, v-ați dus într-un oraș mare din SUA și ați dat click pe omulețul albastru? Mda ..cam așa și eu.

Dar dacă ați fi făcut acest lucru ați fi descoperit ceva care se numeste Streetside.

Ce este Bing Streetside?

Păi după nume cu ce seamănă? Cu Streeview în mod evident. Exact asta și este. Varianta Microsoft de la Google Streetview. Drăguță? Da, absolut. Utilă? Desigur. Prea multe de spus? Nu.

Evident intrebarea e care-s diferenșțle între Streetside (beta)  și mai bătrânul Streetview. Păi destul de puține. Hărțile mari, adică cele clasice atât de la Google cât și de la Microsoft sunt cam de la aceleași firme: Nasa, Navtech, Tele Atlas, AND, etc. deci rar veți vedea vreo diferență acolo. Dacă o strada e denumită greșit într-o parte, 98% șanse să fie greșită și dincolo. Pozele pentru vedere de la nivelul strazii , sunt făcute de mașinuțele Google respectiv dricul Microsoft așa că aici apar câteva diferențe. În primul rând la Microsoft/Bing, momentan merg doar orașele mari din SUA. La Google, fiind mai vechi în domeniu, au și în Europa ( ba era un zvon că or să aibă și la noi). Pozele de pe Bing au o rezolutie un pic mai mică decât cele Google, dar navigarea pe străzi și pe harta este mai lină și deci mai naturală.

Diferentele mai mari apar acolo unde intervin alte “unelte” ( tools). De exemplu la căutarea unui anumit restaurant, sau a unei afaceri sau alte lucruri de acest gen. Fiecare firma folosețte alte listing-uri de firme deci dacă cumva nu găsiți la unii, merită să încercați și la ceilalți. Mă rog, nu știu cât stă publicul român să caute un anumit restaurant din New York, dar na ..ca idee.

Ah si am uitat sa mentionez : Pentru Google Maps va trebuie plug-in-ul de Flash, iar pentru Bing va trebuie Silverlight