Noul iPad a fost lansat de Apple acum 2 zile și bineînțeles că toată lumea vorbește despre acest lucru. Majoritatea discuțiilor sunt îndreptate către noua rezoluție a ecranului. Unii spun că nu este un motiv suficient de bun pentru a face trecerea de la iPad 2 la noul model, pe când alții declară sus și tare că este cea mai tare tabletă de pe piață.

Alt punct cheie se referă la antenele LTE de care unii americani vor beneficia. Asta înseamnă că operatorii de telefonie mobilă de la ei oferă acum conexiune la internet tip 4G cu viteze mult mai mari decat 3G-ul pe care îl avem și noi în țară. Din câte știu, în acest moment la noi nu există infrastructura pusă la punct deci acest subiect nu ne interesează.

Despre componentele interne nu sunt multe de povestit la această oră. Cele mai edificatoare vor fi testele făcute, în momentul lansării, cu actualele tablete, cu Tegra 3 de la nVidia și așa mai departe. Sunt sigur totuși că experiența pe iPad va fi fluidă și excelentă.

În acest articol voi vorbi despre un feature nou în tabletă dar despre care nu multă lume vorbește: conexiunea Bluetooth 4.0. Bineînțeles că nu este singura tabletă ce incorporează tehnologia Bluetooth dar este prima ce folosește noua versiune 4.0 și asta este un lucru cât se poate de bun pentru un dispozitiv mobil.

De ce e bun Bluetooth 4.0?

Motivul este unul singur dar solid: autonomia. O cască bluetooth clasică, necesită reîncărcare la 2-3 zile în funcție de gradul de folosire. Aceeași cască dar cu versiunea 4.0, va fi încărcată o dată la o săptămână sau mai mult. Un alt exemplu cât se poate de elocvent: tastaturile fără fir care se preconizează că nu vor mai necesita schimbarea bateriei niciodată pe toată durata de viață a iPad-ului.

Un alt motiv pentru care Bluetooth 4.0 va deveni o necesitate este funcționalitatea ridicată pe care o poate oferi: astfel, programatorii vor putea folosi informațiile ce provin securizat de la dispozitivul Bluetooh și le pot transforma în ceva util și interesant pentru consumator. Exemplele cele mai comune se referă la noile dispozitive medicale, precum cele ce măsoară nivelul glucozei, ce pot transmite ușor informațiile către tableta iar utilizatorul poate oricînd vizualiza un grafic cu acele informații, sau aparatele ce măsoară bătăile inimii sau tensiunea etc.

Bineînțeles mai există deja câteva dispozitive ce au incorporat Bluetooth 4.0 și aici enumerăm iPhone 4S, Motorola Droid Razr și Macbook Air.

Pentru mai multe informații legate de Bluetooth 4.0 și dispozitivele și accesoriile noi puteți vizita pagina oficială.

Dispozitivul în sine poate fi cumpărat de aici: Noul iPad cu Wi-Fi, 16GB, negru