Toată lumea care folosește internetul știe că are nevoie de parole. Dar ce ne facem intr-o lume în care “cybercrime”-ul ia amploare?

Începând cu un cont de mail și terminând cu orice site obscur, fiecare dintre noi are minim câteva conturi care necesită parolă. Ce trebuie să facem pentru a minimaliza riscul la care ne expunem?

  • Evitați logarea în conturile personale de pe calculatoare publice. Nu știti ce a fost instalat înainte ca dumneavoastră să-l folosiți.
  • Evitați logarea în conturi de pe calculatorul personal legat la o rețea publică. Hotspot-urile gratuite sunt cele mai periculoase pentru că mulți rău voitori pot avea acces la echipamentul hardware și îl pot modifica după bunul plac.
  • Creați o parolă puternică. Asta înseamnă minim 10 caractere, combinație intre cifre și numere, și dacă se poate folosirea majusculelor pentru unele caractere.
  • Nu folosiți aceeași parolă pentru mai multe conturi. Din păcate asta este una dintre cele mai mari probleme la ora actuală. Mulți dintre noi folosesc aceeași parolă pentru mai toate conturile. Folosind parole diferite, minimalizați pagubele în cazul descoperirii uneia dintre ele.
  • Feriți-vă de emailuri în care vi se cere username-ul și parola. Sau cele care spun să accesați un link care vă trimite pe o pagină foarte asemănătoare cu cea originală și vă cere să vă introduceți datele personale.
  • Schimbați parolele după un anumit interval. Nu folosiți aceleași parole pentru o perioadă lunga de timp. O dată la 3 luni, chiar dacă sună exagerat, este recomandat.