windows live spaces wordpress

Cam acum doua saptamani Microsoft au anuntat ca isi inchid serviciul lor de blogging numit Spaces. Cum pe noi nu ne afecteaza nu prea am bagat in seama dar se pare ca un numar relativ insemnat de bloguri romanesti foloseau acest serviciu deci ne-am decis sa clarificam un pic subiectul.

Citand echipa MS ” Clientii nostri ne-au solicitat o functionalitate de blog mai buna, un sistem integrat de statistici, salvarea continua a schitelor ( draft-uri) si imbunatatiri anti-spam”. Rezultatul : ne inchidem propriul serviciu de blogging si va trimitem la ceea ce pana acum a reprezentat competitia. Amuzant? Da , foarte. Tragic? Absolut deloc. Sa va spun de ce.

Stimati fosti utilizatori Spaces, in ciuda faptului ca serviciul caruia ati fost fideli pana acum se inchide, va trimit catre un serviciu superior, primul in materie de blogging cu o comunitate minunata in spate si cu resurse de-a lungul si de-a latul internetului deci suntem siguri ca nu veti duce lipsa de nimic. Iar cei de la MS par sa fie determinati sa faca tranzitia una simpla si le multumim.

In primul rand aveti pana la data de 16 martie 2011 pentru a va restabili blogul deci timp destul. In al doilea rand majoritatea operatiunilor vor fi automate, tot ce va trebui sa faceti este sa selectati migrare catre WordPress.

Facand aceasta toate articolele, pozele, videoclipurile si comentariile va vor urma atat timp cat au fost incarcate direct in blog si nu de la un alt serviciu de hosting. De exemplul pozele din Windows Live vor ramane in Skydrive.

Paginile dumneavoastra si toate linkurile catre blog vor fi redirectionate automat catre noua locatie pe WordPress fara sa trebuiasca sa le refaceti sau sa anuntati pe toata lumea ca v-ati schimbat locatia.

Blog-urile  private vor ramane asa si veti putea sa le impartasiti cu prietenii de pe Live Messenger.

Din pacate profilele, contactele, gadget-urile, listele, notele, schitele, nu vor fi transferate. Dar nu fiti tristi cel putin in domeniul gadget-urilor WordPress-ul are cele mai multe extensii si plug-ins si suntem siguri ca veti gasi ceea ce aveti nevoie.

Ca vechi si fericiti utilizatori de WordPress dorim sa uram si celor noi un sincer Bun Venit!