Primele cuvinte care imi vin acum in minte: absolut genial. Lytro sunt o companie din Silicon Valley care vor sa produca urmatoarea generatie de camere foto cu noua tehnologie numita light-field. De aceeasi tehnologie se ocupa si Adobe Systems care vor sa produca si ei o astfel de camera pentru cercetare.

Aparatul foto va aduna mai multe informatii intr-o poza, astfel utilizatorul nu va trebui sa se ocupe de focus, el putand fi modificat oricand dupa ce poza a foat efectuata. In primul exemplu de mai jos, poza poate fi refocalizata in browser pe oricare dintre pisici.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Camerele obisnuite inregistreaza pe senzor multitudinea de raze de lumina ce se reflecta din mediul inconjurator. Aparatul foto cu tehnologie light-field inregistreaza coloarea, intensitatea si directia fiecarei raze de lumina ce loveste senzorul si ar putea crea imagini 3D fara a avea nevoie de 2 aparate foto.

Puteti testa si voi diferitele focalizari asupra unei imagini intrand aici. Faceti Click pe obiectele apropiate, apoi pe cele indepartate pentru a vedea efectul. Retineti ca, nu sunt 2 imagini care se schimba, ci doar una singura care contine atat de multa informatie si detalii incat poate calibra si reda foarte clar orice obiect din poza.