Cu totii aveti o biblioteca plina de carti in casa si probabil de majoritatea nu v-ati atins. Ei bine toate acele carti pot incapea pe un dvd in format .pdf sau .doc si le puteti citi pe PC, laptop, mobil, iPhone, iPad  sau pe un gadget dedicat: iRiver Story.

Dar de ceva vreme au inceput sa fie populare cartile audio care au anumite avantaje: In primul rand daca romanul de 700 de pagini, care te-a captivat,si pe care doresti sa il citesti neaparat nu incape in bagaj sau te incurca intr-un fel sau altul, se poate inlocui cu un fisier audio de cativa zeci de MB pe care il copiezi pe gadgetul tau. In al doilea rand le poti asculta in masina personala sau in transportul public, ca o alternativa la radio sau poti invata o limba straina, citind si ascultand cartea in paralel.

Cartile sunt in limba engleza, sunt gratis si sunt diversificate, veti gasi literatura universala, fictiune, istorie, religie, poezie, filosofie, SF, fizica si chiar carti pentru copii. Ele pot fii descarcate prin iTunes ( pentru iPhone, iPod) sau in format mp3 pentru telefoane, mp3 si mp4 playere sau orice alt gadget care accepta acest standard.

Mai jos sunt unele dintre cele mai “auzite” carti, pe care le puteti downloada, iar pentru mai multe titluri vizitati: www.booksshouldbefree.com

The Return of Sherlock Holmes

Alice’s Adventures in Wonderland

Twenty Thousand Leagues Under the Sea

The War of the Worlds

The History of the Decline and Fall of the Roman Empire Vol. I

War and Peace

Phantom of the Opera

Studies in Pessimism

The Invisible Man