Saptamana care urmeaza va fi una plina pentru noi dar ne face mare placere ca este asa. O combinatie de evenimente si stiri din multiple domenii se vor revarsa pe prima noastra pagina.

WWDC – iOS 5, iCloud, Steve Jobs

La World Wide Developers Conference care va incepe pe 6 Iunie vom afla totul despre noul sistem de operare mobil iOS 5. De asemenea aflam oficial despre serviciile cloud pe care le va sustine Apple de acum incolo denumite colectiv iCloud. Tot aici vedem probabil lansarea noului sistem de operare Mac OS X Lion si inceputul sinergiei intre OS X si iOS.

 

E3 – Ubisoft, Microsoft, EA, Sony, Nintendo

Cel mai mare eveniment legat de jocuri si industria lor. Inafara de noile demo-uri, eventualele anunturi si cine stie, poate vreo lansare neasteptata, ochii nostri sunt atintiti spre firmele de hardware care in acest moment dicteaza jocul.

Microsoft, Sony si Nintendo vin fiecare cu anunturi ce se pot dovedi majore si pot schimba inca o data intreaga industrie. Microsoft se va concentra fara nici un dubiu asupra Kinect-ului si faptul ca lanseaza SDK-ul pentru el, probabil vor anunta si o versiune noua de hardware, softuri si abilitati noi.

Sony lanseaza noua lor mini consola de jocuri , denumita pana acum NGP si cunoscuta de saptamana trecuta ca Sony Vita. Daca acesta este numele real si restul detaliilor despre aparat vom afla pe data de 6.

Dupa o zi de Luni atat de agitata, Marti 7 continua cu Nintendo care s-ar putea sa lanseze propria consola ca urmas a lui Wii. Numele de cod este ” Project Cafe” si suntem extrem de curiosi sa vedem daca Nintendo poate ramane relevant pe aceasta piata.

La categoria jocuri, vom avea din ce alege, numai Ubisoft si EA au cate minim 6 jocuri pe care le prezinta. Lista celor mai asteptate jocuri arata cam asa:Assassin’s Creed Revelations, Batman: Arkham City, Battlefield 3, Bioshock: Infinite, Call of Juarez: The Cartel,Duke Nukem Forever,Fifa Soccer 12,Gears of War 3,Ghost Recon: Future Soldier, Hitman 5 Absolution,Legend of Zelda: Skyward Sword,Mass Effect 3, Max Payne 3, Need for Speed: The Run, Prey 2,Red Faction: Armageddon, Serious Sam 3: BFE, Uncharted 3: Drake’s Deception, Deus Ex: Human Revolution si multe altele despre care o sa vorbim in cursul saptamanii viitoare.

 

IBM on Cloud

Infrastructura IT evolueaza spre cloud computing, iar marile companii iau parte la aceasta schimbare. Am vazut solutii de cloud de la companii precum Microsoft, Oracle, AppNor. Acum, este randul lui IBM, pe 7 iunie, sa ne arate ce tehnologii si solutii au in sensul acesta.

 

Google Tech Talk

Pe 8 iunie Google vine la Universitatea Bucuresti pentru a vorbi despre job-uri, infrastructura Google Maps, internship-uri, Search Quality si multe altele. Pentru inscrieri si detalii cititi aici.