ChevronWP7 deblocare Windows Phone

 

Acum doua zile echipa Chevron a lansat in sfarsit sistemul de deblocare pentru Windows Phone. Deblocarea este similara cu jailbreak-ul de pe iOS si permite instalarea si rularea programelor proprii pe telefoanele Windows Phone. Atentie! Acest proces nu trebuie confundat cu deblocarea din reteaua GSM, intrucat nu va avea nici un efect asupra acelor setari.

Pentru a va debloca telefonul Windows va trebuie:

  • Un cont Windows Live. Poate sa fie diferit de cel inregistrat pe telefon dar nu are nimic daca e acelasi.
  • Un “unlock token” cumparat de pe site-ul Chevron cu 9$ platiti prin Paypal.
  • Sa descarcati un programel de deblocare similar cu cel oficial Microsoft pentru dezvoltatorii inregistrati.
  • Telefonul vostru v-a fi inclus intr-o lista si va fi deblocat curand.

Deja aud pe unii dintre voi ca jailbreak-ul pe iOS respectiv hacking-ul pe Android sunt complet gratis. Si asta este perfect adevarat, dar acele procese se intampla impotriva vointei firmelor. Nici Apple nici Google nu sunt fericiti cand va deblocati telefoanele si incearca din greu sa inchida aceste portite. Motivul pentru care de fiecare data cand apare un iPhone nou lumea trebuie sa astepte ca echipele de hackeri sa reuseasca sa exploateze o vulnerabilitate.

La Microsoft totul e diferit. Procesul de deblocare prin WPChevron este oficial si “binecuvantat” de Microsoft. Nu vor incerca sa-l inchida sau sa prinda utilizatorii si in mod cel mai important nu va afecta garantia telefonului.

Token-ul de deblocare pe care il cumparati poate fi folosit de oricate ori doriti pentru un singur telefon. Interesant este ce se va intampla odata cu lansarea unei noi actualizari precum Tango sau mai tarziu Windows Phone 8. Inca asteptam un raspuns oficial la aceasta intrebare si va vom anunta cand aflam.

Pana una alta vrem sa stim parerea voastra.  Vi se pare o abordarea buna din partea Microsoft sau credeti ca vor avea probleme? Si mai ales, veti debloca propriile voastre telefoane? Noi da, si va anuntam cum a mers dupa.