Conform tuturor declaratiilor Google, a tuturor zvonurilor de pe net si a logicii editiilor Release Client, mult asteptatul Chrome OS se pare ca se va lansa luna care urmeaza, tocmai la timp pentru a-l putea instala pe netbook-ul prietenei cand ati uitat sa-i cumparati cadou de Craciun.

In ciuda lansarii mai mult sau mai putin iminente Chrome OS nu va aparea pe netbook-uri la marii jucatori ( Acer, HP etc ) decat in 2011.

Inafara de acestea se pare ca Google isi face propriul aparat ( dupa modelul Nexus One la telefoane) numit mai in gluma mai in serios ¬†Googlebook. Un numar limitat din acestea va aparea anul acesta pentru “prieteni si familie”, deci im mare parte va fi ca un beta pentru developeri, angajati si marii pasionati. Pentru consumatori numere importante de astfel de modele vor fi lansate la anul probabil in acelasi timp cu ceilalti mari producatori.

Nu stim mare lucru despre specificatiile acestor aparate dar ceea ce stim este ca vor rula pe un Intel Atom. Mai mult de atat vom afla luna viitoare cand Google va lansa sistemul de operare si in mod sigur va tine o conferinta de presa legata de Googlebook-uri.