Când navigăm zeci de site-uri, ne lovim mereu de publicitate, de site-uri cu stil si design diferit, fonturi diferite șamd. Internetul și paginile care se găsesc sunt orice numai uniforme nu.

Mai adăugăm și monitoare de dimensiuni normale 17-20″ dar cu rezoluții full HD, atunci cititul (pe ecran) devine o activitate greoaie și foarte obositoare. O soluție la îndemâna oricui care folosește Firefox, de exemplu, este mărirea fontului caracterelor de pe pagina respectivă (folosind comanda Ctrl și +. Această abordare poate aduce însă mici probleme. S-ar putea ca site-ul respectiv să nu mai arate bine, textul să fie împrăștiat peste alte secțiuni etc. Iar reclamele persistă dacă nu avem o soluție împotriva elementelor de publicitate de pe site-uri (precum AdBlock).

Există vreo altă soluție? Normal că există, altfel acest articol nu ar mai fi existat. Ea se numește sugestiv Readability și este foarte simplă.

  • Pasul 1: Intrăm pe site-ul Arc90.
  • Pasul 2: Alegem cele 3 setări dorite: stilul, dimensiunea și marginea.
  • Pasul 3: Mutăm butonul “READABILITY” de pe site pe bara de bookmarks și gata.

Videoclipul lor poate fi urmărit aici.

Readability poate fi folosit cu succes pe orice pagină normală, orice articol (doar să nu fie numai videoclipuri sau flash) dar nu și pentru pagini principale unde de obicei sunt multe articole și extracte adunate.
Este compatibil Firefox, Chrome, Safari și Opera. Pe Internet Explorer nu poate fi ‘copiat’ pe bara de bookmark-uri. Noua versiune îmbunătățită aduce compatibilități cu multe tipuri de pagini web astfel încât vor fi foarte puține cele care nu vor putea fi afișate prin Readability.