Code Academy - invata sa codezi

Code Academy este un site proaspat aparut al carui scop este sa te invete sa codezi. Ce e diferit la acest site e ca totul e interactiv, social si un pic ludic.

Interactivitatea este simpla, codezi direct in pagina web, fara sa fie nevoie de alte programe si codul tau este interpretat in timp real. Fiecare lectie are mai multe exercitii iar calculatorul te ghideaza la fiecare pas. Daca e ceva ce nu stii sa faci ii poti cere un indiciu.

Inafara de simplitatea procesului, partea de social si partea de “gamification” sunt ceea ce atrag destul de mult la acest proiect. In primul rand pentru fiecare exercitiu rezolvat corect primesti puncte si la anumite praguri primesti badge-uri. Acestea la ce nivel te aflii si pot fi impartasite cu mandrie atat de pe Facebook cat si pe Twitter.

In plus daca ai prieteni care ti s-au alaturat in aventura de a invata cod atunci le poti urmari progresul lor si va puteti compara realizarile. Nu in ultimul rand, daca stii pe cineva careia i-ar trebui cateva lectii il poti invita cu un singur click.

Momentan CodeAcademy.com ofera numai doua cursuri, unul pentru incepatori in ale codarii si al doilea pentru cei care vor sa inceapa sa codeze JavaScript. Insa autorii site-ului au mentionat acum cateva zile ca lucreaza din greu sa aduca cursuri noi si in curand vom putea vota pentru ce limbaje de programare am dori sa fie prezente pe site.

Ideea este buna si criticile au fost unanim pozitive pana acum, deci daca proiectul evolueaza poate deveni o platforma serioasa de invatamant in ale programarii dar pana atunci mai e ceva.

Daca incercati serviciul nu ezitati sa ne lasati un comentariu cu impresiile voastre. La fel si daca stiti vreun alt serviciu asemanator.