Împreună cu ice_blizz4rd am căutat cele mai bune componente de calculator pentru o configurație puternică dar nu foarte scumpă. Bugetul de 2000 RON avut la dispoziție nu ne-a permis să ne jucăm prea mult cu sistemul și nici nu avut foarte multe variante la dispoziție.  Configurația a fost gândită pentru un sistem în care gaming va avea alocat un timp suficient de mult și deloc de neglijat. Nu e de mirare că placa video este astfel și cea mai scumpă componentă.

Configurație calculator:

CPU: Procesor AMD Athlon II X3 440

GPU: Placa video nVidia GTS 450 de la eVGA

RAM: memorii kingston de 4gb

HDD: Samsung SpinPoint F3 de 500GB

MB: Placa de Baza MSI 770-G45

TOTAL: 1930 RON*

*Prețul valabil la această oră

Placa de bază de la MSI este foarte bună și versatilă. În eventualitatea unui viitor upgrade, placa suportă AMD Phenom II. Varianta AMD ni se pare mult mai potrivită în acest moment, și pe acest segment, în special datorită noilor planuri Intel ce vor să introducă mult prea devreme două noi socket-uri ce le vor înlocui pe actualele 1366 și 1156. Procesorul are o frecvență destul de mare, 3GHz foarte potrivită pentru jocuri dar și pentru majoritatea aplicațiilor care nu folosesc mai mult de două nuclee.

Am ales modelul nVidia GTS 450 pentru performanțele în teselenizare mai bune decât actualele rivale de la ATi. O alternativă bună ar fi Ati 5770 1GB de la HIS.

Nelămuriri sau întrebări legate de acest subiect? Lasă un comentariu.
Dacă vrei să citesti și alte ghiduri, sau ai o întrebare despre alt subiect poți să vizitezi pagina aceasta și să ne scrii. Întrebarea ta poate va fi la baza unui viitor articol sau podcast.