Deși în ultima vreme prețurile au crescut destul de mult, prima configurație îndreptată pentru segmentul multimedia + gaming, am ales să mergem în continuare pe o soluție Intel + ATI care să se încadreze în 700-800 euro.

Placă de bază: Gigabyte P55-UD3

Procesor: Intel Core i5-750

Memorii: Corsair 2x2GB DDR3

Placă video: Sapphire 5770

Hard-disk: Western Digital 640GB

Sursă: Corsair 650TX

Carcasă: orice vă place, fără sursă și spațioasă.

Acum pentru cîteva observații: sursa este foarte bună, (poate chiar prea puternică pentru actuala configurație) dar ne asigurăm astfel că va suporta o configurație CrossFire 2×5770 (pe viitor) + nenumărate hdd-uri, ventilatoare + overclocking.

intel_core_i5 corsair_650w

O configurație de gaming adevărată însă, trebuie neapărat să conțină o placă video construită în jurul procesorului grafic de la ATI varianta 5870HD. Prețul foarte mare al acesteia (jumătate din bugetul alocat) ne-a împins automat către soluția oferită de AMD pe partea de procesor și chipset.

Placă de bază: Gigabyte MA770T-UD3P

Procesor: AMD Phenom II X2 555 BE

Placă video: Sapphire 5870 1GB

Hard-disk: WD 500GB

Sursă: Sirtec 500W

Observații: procesorul și placa de bază au fost special alese astfel încât să puteți debloca 2 nuclee pentru a avea un quad-core numai bun pentru multitasking. Dacă nu doriți acest lucru, procesorul fiind “Black Edition” puteți să-i faceți un overclock foarte ușor și destul de sus. (4GHz folosind răcire pe aer).

Nelămuriri sau întrebări legate de acest subiect? Lasă un comentariu.
Dacă vrei să citesti și alte ghiduri, sau ai o întrebare despre alt subiect poți să vizitezi pagina aceasta și să ne scrii. Întrebarea ta poate va fi la baza unui viitor articol sau podcast.