Connectify este un mic programel care va permite in cateva click-uri sa impartiti conexiunea dumneavoastra la internet ( indiferent de cum se realizeaza ea) prin wifi cu aproape orice alt aparat. Aplicatia este gratis dar ruleaza exclusiv pe Windows 7, deoarece foloseste niste cod integrat in sistem. Vestea buna este ca ultima versiune beta aparut abia ieri permite rularea aplicatiei si pe W 7 Starter ceea ce pana acum era imposibil.

Connectify va permite sa impartiti o conexiune unica externa cu mai multe aparate. In acest fel daca aveti un cablu de internet si doriti wifi in restul casei fara router, sau daca de exemplu platiti o conexiune wifi intr-un hotel sau aeroport si doriti sa o impartiti cu alte persoane, prin doar cateva click-uri puteti realiza asta. Connectify va permite sa impartiti inclusiv o conexiune 3G. Si chiar si in lipsa internet-ului tot puteti realiza o retea de tip LAN pentru transfer de fisiere sau chiar jocuri in lan.

Dupa ce descarcati programul de aici ( sau versiunea beta pentru Windows 7 Starter de aici) il instalati. Apoi setati numele retelei si parola pe care o doriti ( programul foloseste criptare WPA2 deci datele dumneavoastra sunt in siguranta) si selectati conexiunea externa pe care doriti sa o impartiti. Este tot ce trebuie sa faceti. Apoi va conectati la noua retea cu aparetele pe care le folositi si acestea vor aparea in lista impreuna cu datele lor. Simplu, util si nu in ultimul rand gratuit.

connectify imparte conexiunea la internet

Meniul din coltul dreapta jos. Aparatele conectate si datele lor