Dupa ce abia a fost anuntata la E3 noua consola Nintendo Wii U, incepem sa aflam cate neajunsuri va avea consola cand va fi lansata in 2012.

Presedintele Nintendo, Satoru Iwata, spune ca Wii U nu va avea capabilitati de redare a DVD-urilor sau Blue-ray-urilor pentru ca oamenii au deja aparate ce redau astfel de formate. In plus, au nevoie de licenta pentru a implementa aceste tehnologii si consola intr-un final ar costa mult mai mult.

Care este realitatea de fapt? Ne asteptam la ceva mult mai complex de la Nintendo, este adevarat ca sunt multe posibilitati noi de gameplay, dar acum suntem mai dezamagiti prin neimplementarea tehnologiilor ca DVD su Blue-ray.

Adica, de ce sa avem mai multe aparate media in casa, cand putem sa avem unul care reda filme, jocuri, muzica, internet, chiar toate cele amintite in 3D? Ei bine, toate astea le poate face PS3-ul, daca ai un TV 3D si iti cumperi jocuri ce sunt capabile de 3D (adica majoritatea incepand cu anul acesta) poti juca in 3D. Daca iti iei filme in format Blue-ray sau 3D, o sa le redea in Full HD si in 3D.

Ma asteptam ca Microsoft sa lanseze anul acesta la E3 o noua consola cu Blue-ray si redare in 3D pentru a se ridica la rangul lui Sony, dar presupun ca au considerat Kinect-ul mai bun decat tehnologia 3D si Blue-ray. Combinandu-le ar fi iesit ceva genial. Cine stie, poate la anul…pana atunci, care sunt motivele pentru care as/v-ati cumpara Nintendo Wii U?..