Daca aveti un telefon Samsung, preferabil un model un pic mai vechi este foarte usor sa-l deblocati fara sa dati bani aiurea la tot felul de personaje dubioase.

Tot ce va trebuie:

Programul Lucifer Samsung Tool by OTMAN-GSM, cablul pentru a conecta telefonul la PC si suita de drivere ale telefonului. Acestea pot fi obtinute de pe CD-ul cu care vine telefonul sau de pe internet, desi in acest caz aveti de cautat mai mult sau mai putin.

LST poate fi gasit foarte usor cu o cautare pe Google si suporta un numar impresionant de modele, dar nu va asteptati sa mearga la Galaxy S sau alte smartphone-uri.

Ce aveti de facut:

Instalati driver-ul telefonului pe calculator apoi porniti programul Lucifer. Din lista de modele il selectati pe al dumneavoastra iar din lista de port-uri il selectati pe cel folosit. NU dati nici Unlock nici read codes nici nimic altceva ( aveti sanse sa stricati soft-ul pe unele modele, desi pe altele merge foarte bine; nu as stii sa fac o lista asa ca mai bine nu incercati daca aveti nevoie de telefon). Din partea dreapta de la Phone Reset selectati Stack Reset si apasati SET. Ar trebui sa dureze numai cateva secunde toata operatiunea. Apoi deconectati telefonul, scoateti bateria din el si eventual introduceti un SIM din alta retea pentru a-l testa. Cand il reporniti ar trebui sa fie complet deblocat.

In caz de probleme cu porturile :

Pentru a afla ce port foloseste telefonul trebuie sa intrati in Control Panel -> System -> Device Manager si in lista de aparate sa gasiti telefonul sa vedeti pe ce port e.

Daca cumva are un numar ridicat si programul nu-l vede ( daca nu ma insel ajunge maxim la 13) tot in lista din Device Manager selectati telefonul, si editati la Port numarul. Sistemul va comenta dar ignorati asta, dati continue sau ok sau ce vrea el acolo si treceti peste.

O metoda buna de a verifica daca ati nimerit port-ul potrivit este ca din Lucifer sa dati click pe Read Info, care doar citeste datele telefonului daca este conectat corect.

Cam atat, multa bafta si asteptam intrebari si comentarii.