Am primit un email care parea a fi de la Blizzard si care ma instiinta ca am un cont de WOW care este investigat ca as vrea sa il vand. Bineinteles era un email fals trimis de niste baieti care vroiau sa imi fure contul Battle.net

Detalii despre cum puteam sa fiu pacalit gasiti chiar aici, iar mai jos va explic 3 pasi simpli, pe care ii folosesc si eu, prin care sa nu va lasati pacaliti de astfel de emailuri.

  • Adresa de login pe Battle.net trebuie sa fie neaparat http://eu.battle.net/en/. Verificati de fiecare data aceasta adresa cand apasati likurile primite de la “Blizzard”. Daca dati click dreapta-Open in new tab pe sectiunea Log in veti vedea ca este o pagina cu un certificat TSL criptata de la Blizzard, si aceasta adresa este valida si securizata.
  • Autentificator Battle.net Poate sa fie sub forma fizica, Battle.net Authenticator costa 50 lei si furnizeaza un cod unic valabil pentru 30 de secunde  si se introduce imediat dupa email si parola Battle.net. Sau poate fi folosit gratis sub forma de aplicatie pe iPhone, Andorid, Windows Phone 7 si Blackberry si are acelasi scop. Detalii pe Battle.net-> Security Options.

Insa ATENTIE! Daca stergeti aplicatia/vi se fura telefonul/achizitionati un telefon nou, nu puteti instala aplicatia din nou si va logati pe Battle.net. Aplicatia este legata printr0un serial si un cod de contul Battle.net. In timp ce instalati aplicatia Battle.net pe smartphone trebuie sa va scrieti pe o hartie/memo/email Serialul si Authenticator Code pentru ca apoi daca se intampla unul din evenimentele de mai sus sa puteti da un restore aplicatiei Battle.net. Daca nu stiti cele 2 coduri nu va mai puteti loga pe battle.net si ajungeti la customer support

  • Battle.net SMS Protect

    Un serviciu gratuit bazat pe SMS-uri, valabil si in Romania, prin care va puteti recupera parole, reactiva un autentificator Battle.net (util pentru cazul de mai sus in care ati sters aplicatia de pe telefon), reseta, aproba parole, numele contului si informatii legate de schimbari ale contului battle.net. Este recomndat sa activati aceasta optiune.

             Utilizand aceste metode contul vostru Battle.net este in siguranta.