Daca sunteti ca mine si tot ce descarcati de pe internet, stick-uri, arhive etc puneti pe desktop pentru a fi organizat ulterior atunci sigur stiti cat de repede se poate umple acel spatiu si cat de enervant este sa ai tot ecranul acoperit de iconite inutile.

De multe ori vrei sa scapi de ele dar nu stii daca cumva mai ai nevoie de acele fisiere si nu-ti permiti sa le stergi. Incerci sa le pui in foldere, eventual, dar si atunci exista probleme. Cand le cauti trebuie sa stai sa navighezi prin tot acel folder si printre toate celelalte fisiere pe care l-ai aruncat acolo in graba. Daca incerci sa faci foldere separate, ajuta dar pentru putin timp caci pana la urma tot iti umpli desktop-ul.

Problema aceasta m-a deranjat multi ani la rand, sincer sa fiu, dar iata ca in sfarsit am gasit solutia. Ea se numeste Fences, un programel mic si discret facut de Stardock, cei care se ocupa si de Windows Blinds.

Fences este un programel 100% discret care nu afecteaza catusi de putin resursele si care iti permite sa creezi diferite zone pe desktop care sa fie ascunse conform setarilor tale. Printr-un simplu dublu click poti sa faci toate iconitele sa dispara, sau le poti selecta pe cele mai folosite si seta sa nu dispara. Ai zone care se organizeaza dupa setarile tale si apar si dispar numai cand ai tu nevoie de ele.

Fences vine in doua versiuni: una gratis, care permite functionalitatea de baza si una pentru 10$ care permite mai multe setari si personalizari a functionalitatii. Noi ne multumim si cu cea gratis pentru ca isi face datoria foarte bine.

Iata si cateva poze care explica mai bine ce si cum:

organizare desktop fences ascunde iconiteleorganizare desktop fences ascunde iconiteleorganizare desktop fences ascunde iconitele

Programul poate fi downloadat de aici: Fences