V-ati gasit vreodata pe strada vizualizand ceva pe telefon si dorindu-va sa puteti sa printati acel ceva inainte de a uita? Sau poate aveti nevoie ca un document sa fie deja printat cand dumneavoastra ajungeti acasa/la birou. Eventual doriti sa economisiti timp cu un text care altfel ar dura mult pana sa se printeze, etc.

Vestea buna este ca se poate. Tot ce va trebuie este Dropbox, un calculator pornit conectat ( prin fir sau wireless ) la o imprimanta, si acest mic script pe care trebuie sa-l rulati pe acel calculator. Script-ul va creea un nou folder in interior celui de Dropbox numit PrintQueue. La randul sau Dropbox-ul va sincroniza acest folder cu toate aparatele dumneavoastra. Iar acum aproape orice fisier de tip text sau imagine care poate fi deschis pe calculatorul conectat la imprimanta va putea fi printat automat.

Cateva lucruri de mentionat.

1) Script-ul e VBS deci exclusiv pentru Windows. Exista alternative aici pentru Mac si aici pentru Linux.

Cum sa pui o imprimanta default

2) Pentru a functiona corect aveti nevoie ca imprimanta pe care o folositi sa fie setata ca Default. Pentru a face asta deschideti un document si apasati CTRL + P. Va aparea meniul de printare. In fereastra de sus selectati imprimanta dorita si dati click dreapta pe ea apoi Set as default.

3) Daca doriti sa dezactivati serviciul intrati in Task Manager -> Processes si cautati wscript.exe si dati end task.

4) Daca cumva script-ul se deschide cu alt program decat ar trebui ex. Notepad trebuie sa dati click dreapta pe fisier -> Open With -> Browse -> C:\Windows\System32\Wscript.exe

5)  Sursa articolului Digital Inspiration