De fiecare dată cînd vrem să ne uităm la un anumit videoclip pe un site care necesită QuickTime suntem trimiși pe site-ul Apple. Acolo trebuie să downloadăm ultima versiune, care vine cu o grămadă de chestii inutile.

Varianta “full” vine chiar și cu iTunes, cu un picture viewer, cu program pentru updatarea software-urilor de la Apple și pe deasupra se autosetează pentru a porni odată cu sistemul de operare. O formă mult prea agresivă de a promova și alte produse, obligând (aproape) utilizatorul să instaleze soft de care nu are nevoie. Iar softul pentru autoupdate te poate fenta lejer să instalezi și Safari.

Deci pentru un videoclip, Apple ne forțează să instalăm alte 3 programe și cu autostart. De ultima neplăcere scăpam lejer citind aici iar de restul mai mult sau mai puțin ușor.

Există însă și o alternativă; aceasta se numește QT Lite și se poate downloada de aici. Este o versiune mai mică de QuickTime care conține toate elementele necesare vizionării videoclipului pe care îl vrem și nu vine cu toate celelalte “beneficii”. La instalare, să vă asigurați că instalați pluginurile pentru browserul/browserele pe care le folosiți.