Ultrabook-urile sunt o noua gama de laptop-uri gandite in principal sa ofere un design foarte subtire asemanator Macbook Air si performante bune.

Una din aparitiile foarte frumoase din acest an cu ocazia evenimentului din Las Vegas, CES 2012, este Dell XPS 13.

ultrabook dell xps 13

Construit din fibra de carbon, acesta este mai usor si mai rezistent decat cele construite din aluminiu. Designul exterior al celor de la Dell este foarte interesant si arata un potential bun pentru companie.

Ecranul de 13.3″, aproape edge-to-edge, de tip Gorilla Glass, trackpadul din sticla compatibil cu urmatoarea versiunea de Windows, port USB 3.0 si 2.0, DisplayPort si lan port, impreuna cu procesoare Intel Core i3, i5 sau i7 si memorie flash de 128 GB (la comanda pana la 256) ne arata ca Dell incearca sa fie numarul 1 in aceasta categorie.

Asadar, un ultrabook usor, subtire, cu conectivitate excelenta si capabil sa ofere o experienta fluida ne face sa asteptam cu nerabdare luna Februare cand acesta va fi lansat oficial . Despre pret stim ca va fi sub 1000$ in afara, asadar la noi ne putem astepta probabil la aceasta valoare sau poate un pic mai putin.

Suntem nerabdatori sa avem ocazia sa-l supunem la teste asa cum trebuie pentru a ne da un prim verdit legat de noua moda in industria laptop-urilor: ultrabook-urile.