Mentionasem de curand despre Desktops de la Microsoft si o incadram ca pe o aplicatie/experiment interesant dar cu utilizare limitata. Iata ca astazi va prezentam o aplicatie pentru desktop-uri multiple serioasa si completa, care chiar influenteaza productivitatea in bine.

Programul se numeste Dexpot, este gratis si permite pana la 20 de desktop-uri simultan. Spre deosebire de aplicatia Microsoft, Dexpot nu creeaza mai multe instante de desktop si nici mai multe procese de explorer, ci ascunde aplicatiile in functie de ecranul pe care va aflati. Asta poate creea unele probleme dar are si multe beneficii. In primul rand, consuma mai putina resurse folosind un singur proces. In al doilea rand, si mult mai important, puteti muta aplicatii de pe un ecran pe altul, puteti copia aplicatii de pe un ecran pe altul si primiti instiintari de la aplicatii pe orice ecran v-ati afla. In plus are un mod aparte de a va arata tab-urile in browsere pe ecrane diferite fara a creea noi instante.

De asemenea aplicatia permite un grad foarte mare de personalizare pentru fiecare ecran. Puteti seta rezolutii diferite pentru fiecare, imagini de fundal diferite, aplicatii care sa porneasca odata cu windows-ul pe fiecare ecran, ba chiar si parole pentru ecranele cu informatii sensibile. Si desi nu folosesc astfel de aplicatii in mod normal observ ca in acest moment dupa numai cateva minute de utilizat m-am obisnuit si mi se pare foarte intuitiv si destul de util. In plus vine si cu plug-in-uri care mai adauga functionalitate. Asa ca vi-l recomand cu caldura.

Atentie: Pe Windows 7 Starter am avut probleme mari dupa ce am activat custom icons, deci recomandam sa nu faceti asta!!!

desktop-uri multiple=