Sunt constient ca voi primi foarte multe injuraturi in urma acestui articol. Dar spre deosebire de restul oamenilor care sunt in stiri si au postat despre acest subiect, imi place sa fiu realist.

Cateva site-uri romanesti au sarit azi in sus cu mandria noastra nationala ca doi fosti olimpici la informatica au facut o aplicatie web care vai domne revolutioneaza toata cautarea de internet pentru filme.

Aplicatia, mai exact site-ul se numeste Tv-links.eu si intradevar este un motor de cautare video. Se mandresc ca au la dispozitie tot catalogul Amazon on demand, Netflix etc. Si ca iti cauta surse <distribuite legal> ( cum spun jurnalistii nostri) pentru aproape orice film sau serial doresti.  Totul bine si frumos pana acum dar..

In primul rand, site-ul nu este decat un motor de cautare video si atat. Cataloagele Amazon, netflix si hulu si ce mai vreti voi le am si eu la dispozitie daca intru pe diferitele site-uri. In al doilea rand nu e nimic revolutionar in motorul lor de cautare. Si in mod sigur nu este unicul … daca scoatem din ecuatie google video search tot ramanem cu zeci de site-uri gen surfthechannel care fac exact ceea ce face si tv-links. Un singur argument mai poate fi facut si anume ca TV links cauta in cataloagele tuturor acestor firme care se ocupa cu streaming-ul pe web. Da aici aveti dreptate, dar tot ce face este sa va trimita la ei pe site ca sa cumparati cum a-ti face oricum in mod obisnuit in urma unei cautari pe Google. Iar Google TV care in ciuda a ceea ce spun creatorii links le este un competitor formidabil si nu o platforma pe care sa se lanseze, are resurse nelimitate si se descurca mult mai bine la acest domeniu.

Momentan Tv-Links, al carui nume este furat de la un site englezesc creat de David Rock si  inchis in 2007 care facea aproape acelasi lucru, este doar un motor de cautare glorificat. Iar daca incerci sa gasesti ceva fie esti trimis pe site-urile de amazon, netflix, hulu sau alte servicii fie esti redirectionat catre site-uri de hosting video de genul yuhu, unde sunt aruncate bucati mai mari sau mai mici din filme si seriale fara a se tine cont de copyright, drepturi sau obligatii. Iar majoritatea clip-urilor au fost date deja jos datorita acestor transgresiuni legale.

In concluzie vreau sa mentionez ca nu am nimic impotriva celor doi care au creat acest serviciu, si mi se pare excelent ca un serviciu de-al nostru poate deveni un competitor serios pe piata internationala. Dar sunt complet impotriva exagerarilor si dezinformarilor facute in media romaneasca, mai ales aceste rabufniri de spirit nationalist care nu tine seama de realitati si contexte.