cupa de hacking facebook

Anul acesta se va desfasura prima editie din Facebook Hacker Cup, un concurs anual organizat de FB pentru pasionatii de programare si puzzle-uri. Este un concurs international in trei runde plus finala care se va desfasura in Palo Alto, California. Este o sansa de a concura impotriva unor programatori excelenti si chiar de a castiga ravnita cupa. Desigur este si o sansa sa te faci remarcat si sa impresionezi vanatorii de talente, deci daca castigi cupa ai sanse si la un job.

Oricine peste varsta de 18 ani poate concura atat timp cat nu sunteti rude de gradul intai sau colocatari cu vreun angajat Facebook. Premiile sunt in bani dar sume frumoase pentru acest tip de concurs liber :

Premiul 1 – 5000$

Premiul 2 – 2000$

Premiul 3 – 1000$

Cei care se claseaza de la locul 4 la locul 25, cu alte cuvinte toti cei care vor ajunge in finala vor primi 100$ si tricouri FB.

Rundele se vor desfasura in modul urmator. Dupa data de 20 a lunii va puteti inscrie in concurs. Pe data de 7 ianuarie va fi prima runda online, cea de calificare. Aceasta va dura 72 de ore pana in 10 ianuarie. Toti cei care s-au inscris vor fi prezentati cu 3 probleme de programare. Cine reuseste sa rezolve macar una trece la ruda urmatoare.

A doua runda, si de fapt prima de competitie efectiva va avea loc intre 15-16 ianuarie si va fii impartita in 3 runde mai mici. Toti participantii primesc un numar de probleme. Fiecare problema rezolvata valoreaza un punct, la sfarsit se face clasamentul. Primii 1000 de castigatori din fiecare mini runda vor ajunge in stadiul urmator.

Ultima runda online se desfasoara pe 22 ianuarie. Cei 3000 de concurenti ajunsi aici vor avea 3 ore pentru a rezolva cat mai multe probleme. Primii 300 vor primii tricouri Facebook iar primii 25 vor fi anuntati ca au ajuns in finala.

Finala se desfasoara pe 11 martie in Palo Alto. Finalistii vor fi adusi si cazati de catre Facebook.

Daca doriti sa participati sau sa gasiti alte detalii site-ul oficial este http://www.facebook.com/hackercup. Daca doriti sa vedeti ce fel de puzzle-uri vor fi si eventual sa va antrenati gasiti cateva exemple aici. Noi le uram multa bafta tuturor participantilor.