Cu doar o simpla camera web si un mod de Half Life poti aduce gameplay-ul unui joc la un alt nivel. FaceOff Paintball este un joc ce foloseste camera web pentru a inregistra miscarile capului tau, actiuni ce se vor reflecta in joc.

Daca inclini capul spre stanga/dreapta, personajul din joc se va misca si el, astfel te vei putea uita dupa colt si chiar impusca inamicii. Software-ul include un API de recunoastere faciala ce merge pe orice camera web (fie cea de la un laptop sau una separata) si este gratis.

Pentru a te putea juca acasa FaceOff Paintball trebuie sa indeplinesti cateva conditii:

  • Trebuie sa detii o camera web obisnuita.
  • Trebuie sa ai un cont pe Steam (daca nu ai, fa-ti unul) si unul din jocurile Half-Life 2(inclusiv Ep1 si 2), Team Fortress 2, Left 4 Dead sau Portal 1.  Cel mai ieftin este HL2 Episode 1 sau 2 care este 6 euro (25 ron).

De ce? Pentru ca oricare din ele vin Source SDK, kitul ce sta la baza jocurilor Valve si cu ajutorul caruie se fac modurile Half-Life (Couter Strike, de exemplu, este cel mai reusit si popular mod Half Life, dupa Gary’s Mod).

  • Daca ai un joc Valve, acum poti descarca de aici FaceOff Paintball, din sectiunea Download si unde va trebui sa specifici un email pe care vei primi un link, ce expira in 24 de ore, cu jocul.
  • Instaleaza jocul, da un restart la Steam si joaca-te

Mai multe detalii in clip-ul de mai jos: