Mergand la RoNewMedia, aflasem de la Mark Cowen, de la Facebook, ca serviciile Places si Deals se vor lansa in iarna lui 2010 astfel puteam inlocui FourSquare sau alte aplicatii similare.

Oficial in Romania nu s-a lansat nimic, dar se pare ca astazi, in loc de mesajul initial, in care ne anuntau ca acest serviciu nu este functional, apareau localuri in care puteam face check-in!

Situatia este urmatoarea: doar cateva terminale iPhone pe care le-am testat aveau optiunea Places functionala, iar pe Windows Phone am facut testul initial si mergea sigur.

 

l

Obeservati diferentele intre aplicatia de Facebook pe iPhone si cea de pe Windows Phone: iconita de Places apare la iPhone si lipseste campul Remove Tag, iar la Windows Phone apare inconita Facebook si avem si optiunea Remove Tag (desi aceatsa optiune poate aparea sau nu si in cazul fotografiilor din albumul propriu de pe Facebook)

Cand vrem sa cautam restaurante, baruri si alte locatii aplicatia le gaseste, dupa care putem sa dam Check-In, sa adaugam prietenii cu care mergem, sa facem poze si sa obtinem si indicatii catre acel loc, in caz ca nu stim unde este.

In mod natural, functia Places vine la pachet cu Deals (promotii si bonusuri daca faci check-in la anumite locatii si esti client fidel), dar aceasta inca nu merge si la noi, chiar daca am dat cateva search-uri pentru a-l testa.

Asteptam cu mare interes implementarea oficiala a functiei Places si utilizarea ei de catre utilizatori, iar in cazul functiei Deals, ii rugam pe detinatorii de resturante, pub-uri si cafenele sa integreze aplicatia Facebook in compania lor si sa foloseasca Deals pentru a atrage cat mai multi consumatori prin oferte la produsele pe care le comercializeaza.