Desi criticile primite pentru designul putin spectaculos si nedemn de un smartphone high-end, Galaxy S III este un smartphone de succes cifrele vorbind de la sine. El a fost lansat initial in 28 de tari din Europa si Orientul Mijlociu, iar acum se pregateste sa fie lansat si in SUA prin intermediul a 5 operatori de telefonie mobila.

Cu o asemenea piata de desfacere, Samsung Galaxy S III este cel mai promovat smartphone Samsung de pana acum. Spre comparatie cu Samsung Galaxy S II a strans 3 milioane de precomenzi, iar impreuna cu predecesoarele lui depasesc un total de 50 de milioane de exemplare la nivel. Samsung Galaxy S III a atins in 2 luni 20% din volumul total de vanzari indeplinit de predecesorii lui fiind un succes de care se bucura acum firma Samsung.

 

 

 

 

 

In prezent Samsung si Apple se dueleaza intens pentru vanzarea si popularizarea device-urilor lor.

 

 

 

 

 

 

 

De exemplu, Apple a vandut in ultimul trimestru 35.1 milioane de telefoane iPhone si 11.8 milioane de tablete iPad, avand un total de 39.2 miliarde de dolari  din care 13 miliarde reprezinta doar profitul companiei. Asemenea cifre distrug orice realizare a altui competitor de pe piata telefoanelor cat si a tabletelor. Asta determina companii precum HTC sa se alieze pe viitor cu Samsung datorita profitului scazut pe care-l are de mult timp.