“Gaming is the greatest job!”     Acesta este motto-ul celor de la Gameloft si sunt in totalitate de acord cu asta.

Reprezentantii companiei au venit pe 25 martie in Facultatea de Informatica si Calculatoare din cadrul Politehnicii, pentru a tine o prezentare si pentru a face recrutari.

Pentru cine nu a auzit de ei, Gameloft este o companie multinationala care produce jocuri pentru telefoane mobile, Nintendo DSi, XBOX 360, Playstation 3, PSP,  iPhone, iPod Touch si, mai nou, pentru iPad (si incepand cu 2008 au inceput sa se extinda si pe pietele de filme, muzica si presa). Din 1999 ei si-au deschis un centru de creatie in Bucuresti, care a produs aproximativ 200 de jocuri  cu concept original.

Gameloft a incercat sa deschida magazine de tip retail, adica sa vanda jocurile individual pe CD, DVD, card de memorie (in cazul telefoanelor mobile ) sau UMD (in cazul PSP) dar au ajuns la concluzia ca ar fi o mare bataie de cap si sunt costuri mult mai mari decat s-au asteptat initial. Asa ca piata de distributie este de tip digital, iar jocurile pot fi achizitionate prin WAP, EDGE, 3G, Wi-Fi(telefoane mobile), Steam, AppStore,OVI Store, XBOX Live Arcade, etc.

Compania se poate lauda cu parteneri de renume, precum: 20th century fox, Ferrari,  Apple, Paramount Studios, Sony, Nokia si altii. Practic acestia le cer programatorilor de la Gameloft sa faca anumite jocuri, ca de exemplu CSI, Ferrari GT, Farcry, Assassin’s Creed,  Avatar, Shrek.

Unul dintre cele mai bune jocuri lansate de Gameloft pentru iPhone si iPod Touch este N.O.V.A. (in stilul HALO), este realizat de centru de creatie din  Bucuresti, a fost prezentat si la lansarea iPhonului si se bucura de un succes enorm. Plotul este unul simplu si clasic : sa aperi Pamantul de extraterestrii, insa, in plus fata de orice alt joc similar, vom gasi 5 tipuri de arme (inclusiv sniper), o varietate de adversari, 12 niveluri de joc, conectivitate prin WiFi & Bluetooth ( prin care putem juca multiplayer deathmatch & team deathmatch), notificari Push, voice chat si acces la melodiile din telefon pentru a asculta muzica in timp ce jucam.

Gameloft Romania au mai scos pe iPhone si iPod: Shrek Kart, Asphalt 5, Assassin’s Creed – Altaïr’s Chronicles si Assassin’s Creed HD, Ferrari GT Evolution, Terminator Salvation si se pregatesc sa scoata in vara lui 2010 Splinter Cell 5.

Cele mai recente jocuri prezentate (iPod Touch si iPhone) sunt Avatar si Brothers in Arms 2: Global Front. Avatar are 8 ore de gameplay iar de la jumatatea jocului poti incepe sa explorezi lumea ( stil World of Warcraft), iar Brothers in Arms 2 are doar 6 ore de gameplay, dar are un storyline captivant, posibilitate de a conduce avioane si Humvee, conectivitate Bluetooth, Wi-Fi si mod online, ceea ce inseamna ca poti sa provoci pe oricine din lume sa joace.

Cat despre subiectul angajari, Gameloft are nevoie de 40 de oameni din care sa faca 2 echipe: una pentru iPhone/iPod Touch/iPad si alta pentru Playstation 3. Posturile sunt de Concept Artist, 3D Animator (cunostinte de 3DStudio Max sau Maya), 3D Character Artist ( cunostinte de Zbrush si modelare 3D), Videogame Programmer ( cunostinte de C/C++ si programare 3D:OpenGL, DirectX) si Game Designer ( cunostinte in Office, Adobe, Macromedia, Flash, Virtools).