In diverse cazuri ultimul soft nu este neaparat si cel mai bun ( sa ne aducem aminte cum acum cateva saptamani noile drivere nvidia ardeau placile) si puteti avea diverse probleme fie cu aparatul in sine fie cu aplicatiile pe care le-ati instalat.
In acest caz se recomanda sa faceti un downgrade, adica sa reveniti la o versiune mai veche a sistemului de operare. Din pacate acest lucru nu este nici foarte simplu nici foarte direct.

Pasul 1 : Aflati ce versiune de soft va trebuie.
Pasul 2: Aici se complica. Trebuie sa cautati pe net kit-ul de instalare pentru versiunea pe care o doriti. Din pacate apple nu are o arhiva pulica cu asa ceva deci ca trebui sa cautati in surse neoficiale si sa o descarcati.
Pasul 3: Telefonul trebuie trecut in DFU mode, adica modul de restore. Pentru a face asta trebuie sa stingeti telefonul. Apoi tineti apasat butonul de power si de home, dupa 10 secunde continuati sa tineti apasat doar Home inca 10 secunde. Cand reporniti telefonul ar trebui sa va arate un ecran csre va cere sa conectati telefonul la iTunes. Acela e semnul ca ati reusit.
Pasul 4: Conectati telefonul, porniti itunes si nu-l lasati sa faca nimic automat. Tineti apasati Shift si dati click pe restore.
Pasul 5: Ar trebui sa va puna sa cautati ce kit doriti sa foloseasca. Selectati kit-ul descarcat de dumneavoastra mai devreme.
Acum va lucra singur si dupa ce termina ar trebui ca telefonul dumneavoastra sa ruleze versiunea pe care o doriti.

Procedeul nu e cu adevarat complicat dar de multe ori nu va merge din diverse motive. Cea mai des intalnita problema este blocarea procesului la ” preparing iphone”. Asta poate indica fie ca versiunea kit-ului nu e compatibila cu telefonul dumneavoastra fie multe alte probleme. Se recomanda sa dati un restart la calcularor si sa mai incercati o data, sa incercati alta versiune de kit si eventual sa reluati procesul pe alt calculator.