google logo

Larry Page, CEO-ul Google a dezvaluit cifrele de afacere de pe trimestrul 2, incheiat la 30 Iunie. Pe scurt? Stau extrem de bine.

Pe lung, Google au suferit ( suferit? pe bune? ) o crestere de 12% comparat cu acelasi trimestru anul trecut si au avut incasari de peste 9 miliarde de dolari. Incasari care au socat in mod pozitiv analistii Wall Street a caror prognoza se situa in jurul cifrei de 6 miliarde.

In aceeasi ordine de idei Page a mentionat ca in fiecare zi sunt 550000 de noi activari de telefoane Android. In mod explicit telefoane, deoarece tabletele Android nu au avut succesul telefoanelor mobile. Cresterea este remarcabila si in acest numar incat acum numai cateva luni la I/O Google anuntase 400.000 de activari zilnice.

Daca cifrele raman constante, desi sunt sanse putine ca asta se se intample, pana la sfarsitul anului Google ar putea adauga 99 de milioane de oameni celor 130 deja inregistrati ca utilizatori Android. Si totusi exista oarece probleme aici. Android a devenit principalul sistem de operare de pe piata mobilelor dar utilizatorii Android instaleaza in media 46 de aplicatii pe telefoanelor lor in timp ce cei de pe iOS au instalat 83 de aplicatii numai in 2011. Aceasta discrepanta poate evidentia anumite probleme pe care Android va trebui sa le depaseasca ca sa ramana cu adevarat relevant.

Cu toate astea Google sta foarte bine si dupa anuntul cifrelor actiunile lor au crescut cu 12% in acea zi. Astfel Google se afla in posesia unei mari gramezi de bani, mai exact 39 de miliarde din investii de durata scurta pe care ii poate investi in continuare.