netbook cr-48 cu chrome OS

 

Update: Zvonul tocmai a fost confirmat oficial, iar pretul va fi de 28$ pe luna! Serviciul va deveni disponibil de pe 15 Iunie dar este din pacate limitat in 7 tari : SUA, UK, Italia, Spania, Olanda, Germania si Franta.

Un zvon persistent si foarte credibil afirma ca in aceasta a doua zi de I/O Google va lansa un pachet nou oferit studentilor.

Acesta va contine un netbook Google – de tipul CR-48-ului – ruland Chrome OS si va facilita accesul la infrastructura Google si tot ce inseamna ea. Pachetul va costa aparent 20$ pe luna atat pentru hardware cat si pentru soft.

Urmand  aceeasi strategie  sistemul va putea fi adoptat si in versiunea Enterprise pentru companii. Google sustin ca multe firme cauta un astfel de pachet care in combinatie cu aplicatiile Google Enterprise, abilitatea de a modifica Chrome OS dupa nevoile firmei si preturile decente  50$ pe luna se va dovedi un mare succes.

Chrome OS este sistemul de operare bazat pe browserul Chrome si care ruleaza aproape exclusiv aplicatii stocate in cloud. Beneficiile lui au fost scoase in evidenta in ultimele luni dar la fel au fost scoase in evidenta si marile sale limitari.

Daca zvonul este real si alte detalii despre aceste pachete vom oferi mai tarziu dupa noile anunturi de azi de la Google I/O.