Dupa prima saptamana a acestei luni la oficiul de marci in SUA a aparut o cerere Google pentru a inregistra numele Photovine. Cateva zile mai tarziu si domeniul Photovine.com a fost cumparat de o firma specializata Mark Monitor posibil actionand ca un intermediar pentru Google.

Nu stim inca exact ce este Photovine dar in cererea de inregistrare se listeaza in cadrul serviciilor de transmitere foto via internet si retele mobile si la fel de important in sectiune de servicii de retea sociala.

Se zvoneste de ceva vreme cum ca Google ar vrea sa scoata un nou produs din aceasta gama pentru a-si imbunatati sansele in competitia cu Facebook si poate Photovine va fi exact astfel de produs.

Evident ce nu trebuie sa uitam este ca marele G are deja o platforma de fotografie digitala numita Picasa, dar este destul de probabil ca Photovine sa vina sub forma de o platforma exclusiv mobila care sa rivalizeze Instagram inainte ca aceasta platforma sa ajunga pe Android.

O alta varianta destul de plauzibila ar fi ca noul serviciu sa fie in competitie cu Photostream-ul lansat de Apple pe noul iOS 5. Astfel un serviciu de sincronizare si accesare de poze de pe toate platformele Android.

Ambele versiuni par produse interesante si suntem foarte curiosi sa vedem in ce directie merge Google. Putem sa ne asteptam la o lansare oficiala in lunile urmatoare.