Google Maps Live Traffic

Google tocmai a anuntat ca serviciul lor de Live Traffic integrat in Maps va functiona de acum si in mare parte din Europa. Live traffic iti permite ca prin Google Maps sa vezi informatii actualizate o data la cateva minute despre traficul din oras si drumurile mari din tara.

Poti vedea care sunt drumurile blocate, viteza media de circulatie, drumurile alternative pentru a evita un blocaj si durata drumului ales. De asemenea poti vedea conditiile medii pe un anumit drum in functie de timpul ales. De exemplu poti verifica cam cat de aglomerat este in general un anumit drum la o anumita ora.

Suna frumos si util? Da chiar este. Din pacate tehnologia nu este si probabil nu va fi prea curand disponibila si la noi. Cu acest val de lansari ea va fi accesibila doar daca locuiesti – sau vizitezi: Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Germania, Irlanda, Luxemburg, Olanda, Polonia, Slovacia, Spania si Elvetia. De asemenea cei din Marea Britanie primesc mai multe informatii decat pana acum.

Chiar daca nu suntem intre cei norocosi putem argumenta ca in imaginea de ansamblu ne aflam si noi un pas mai aproape de aceasta tehnologie.