cautare sociala google

“Social search” sub numele american este o functie integrata a cautarii pe Google introdusa in 2009 care aducea rezultate pentru cautarea voastra si din surse sociale precum Youtube, Twitter etc. Dar pana acum rezultatele obtinute astfel erau de la oameni necunoscuti si de multe ori lipsite de relevanta.

Ieri insa Google a lansat o varianta imbunatatita a acestui serviciu, care acum aduce rezultate relevante de la prietenii si cunoscutii vostri. De exemplu, daca eu caut o poza si un prieten sau cunoscut de-al meu de pe Twitter a postat acea poza pe Flickr sau alte site-uri publice, acel rezultat va fi printre primele afisate.

La fel in cazul unor postari pe bloguri, filme pe Youtube sau comentarii pe Twitter. In functie de relevanta termenilor, aceste rezultate vor fi afisate impreuna cu celelalte obisnuite. Pentru a le diferentia si a cunoaste provenienta lor fiecare astfel de rezultat are sub el o mica poza si numele persoanei care a postat, plus serviciul pe care a fost gasit post-ul.

Desigur rezultatele acestea le primiti numai in cazul in care sunteti inregistrat cu contul de Google ( Gmail, iGoogle etc ) si mai ales daca aveti alte conturi legate de acesta. Cautarea va returna rezultate sociale de pe Blogger, Youtube, Twitter, Flickr, Linkedin si ce alte site-uri publice mai gaseste.